איומי הסייבר הנסתרים שלא הכרתם

הכירו: איומי הסייבר הנסתרים שלא הכרתם.

 

דיסק-און-קי

התקן USB עלול להכיל בתוכו נוזקה מוסתרת וברגע שמחברים אותו למכשיר כלשהו, הוא ידביק אותו בוירוס. מצאתם התקן USB לא מוכר? השליכו לפח.

 

חשבונות רפאים

לכולנו יש חשבונות שפתחנו בעבר ולאורך הזמן אנו שוכחים מהם כיוון שאנחנו לא משתמשים בהם יותר. במידה וחשבון כזה נפרץ, תוקף יכול להגיע למידע שנשמר שם. לא משתמשים בחשבון? הסירו אותו.

 

תוספים לדפדפן

דפדפנים מובילים מאפשרים להתקין תוספים לביצוע מגוון פעולות. תוספים אלו עלולים להכיל קוד זדוני למעקב אחרי המשתמש או גניבת מידע מהמחשב. התקינו רק תוספים שאתם סומכים עליהם.

 

חידונים מקוונים

במידה ונתקלתם בחידון מקוון – אל תתנו נתונים אישיים כמו חיית המחמד או הרכב הראשון שלכם. ישנם גורמים שיכולים להשתמש במידע הזה כדי להתחזות אליכם.

 

תמונות מסגירות מיקום

יישומים מסוימים שומרים נתוני מיקום מוטבעים בקובץ תמונה לאחר ששיתפנו אותה. מידע על מיקום יכול לעזור לתוקף לפרוץ לחשבונות המקוונים שלכם. המלצה: המעיטו בשיתוף תמונות עם נתוני מיקום.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>