מדיניות אבטחת מידע וסייבר
אוניברסיטת תל אביב הינה מוסד להשכלה גבוהה שמטרתה היא יצירת ידע, שימורו והנחלתו לטובת הציבור לדורותיו. המידע הוא נכס חיוני לאוניברסיטה כארגון מונע ידע, שבו מידע קשור ללמידה והוראה, מחקר, קניין רוחני הנובע ממחקר, ייעוץ וניהול.
מערכות המידע, הנתונים והמידע הממוחשב של האוניברסיטה מהווים נכס חיוני שיש להגן עליו מפני חשיפות ו/או נזקים העלולים לפגוע במטרות, ביעדים ובניהולה השוטף של האוניברסיטה או לפגוע בפרטיותם של נשואי המידע.
אבטחת המידע והגנת סייבר הם מכלול הפעולות והאמצעים שיש לנקוט וליישם במטרה להגן על המידע מפני חדירה, דליפה, פגיעה, הרס, חשיפה ו/או שינוי מידע לא מאושר במזיד או בשוגג.
פעולות אבטחת המידע והגנת הסייבר נועדו להבטיח, תוך שמירה על עקרונות החופש האקדמי וחירות המחקר, את סודיות, שלמות, אמינות וזמינות המידע, מזעור סיכונים תפעוליים, מניעת נזקים כספיים ונזקי מוניטין, אבטחת רצף פעילות האוניברסיטה ועמידה בדרישות הדין, לרבות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, התקנות לפיו והוראות הרשות להגנת הפרטיות; חוק המחשבים, תשנ"ה-1995; חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982..
כדי לקבוע עקרונות מנחים ליישום אבטחת המידע גיבשה האוניברסיטה את מדיניות אבטחת המידע והגנת הסייבר.
מטרת מדיניות זאת היא הגדרת יעדי האבטחה, תהליכים ניהוליים, אמצעים למימוש, עקרונות בסיסיים ליישום האבטחה, ומתן הכוונה ותמיכה בנושא אבטחת מידע והגנת סייבר.
המדיניות מחייבת את כלל קהילת האוניברסיטה וחלה על כלל המערכות הממוחשבות הנמצאות בשימוש האוניברסיטה.